Een vraag hebben?

Categorieën
< Alle onderwerpen

Waar is de Formule 1 live te zien aankomend race seizoen?

Vorige maand informeerden wij u al over de status van de gesprekken met Viaplay. Inmiddels zijn we weer een aantal weken verder komt het eerste race weekend snel dichterbij en worden de autosport liefhebbers langzamerhand zenuwachtig. Welke opties zijn er wanneer moet met uiterlijk kiezen. Dus weer tijd voor een update.

Het is iedereen inmiddels wel duidelijk dat de races niet meer live te zien via Ziggo Sport, omdat de uitzendrechten die de afgelopen 9 jaar bij Ziggo Sport hebben gezeten vanaf 2022 zijn overgenomen door de streamingsdienst Viaplay. Op Ziggo Sport kunt u alleen de samenvattingen van de race bekijken tijdens het programma Ziggo Sport Race café.

Gaat Stipte ook live de Formule 1 aanbieden zoals KPN en Ziggo?
Viaplay gaat de live Formule 1 races aanbieden als een streamingdienst. U kunt dit vergelijken met de streamingdiensten van Netflix, Amazon, Videoland en Disney +. Het wordt dus geen Tv-zenders die ‘gewoon’ beschikbaar komt op bijvoorbeeld kanaalnummer 670. Wanneer u een abonnement neemt op Viaplay, download u eerst de Viaplay app op uw Smart TV of op uw smartphone of tablet waarna u kunt kijken op uw televisie.

Voor het gebruik van de Viaplay app heeft u dus een abonnement bij Viaplay nodig. KPN en Ziggo bieden op dit moment aan om het abonnement van Viaplay met hen af te rekenen. U moet zich in dat geval wel nog steeds aanmelden in de Viaplay App om gebruik hiervan te kunnen maken.

Op dit moment worden er nog steeds gesprekken gevoerd met Viaplay, want wij zouden graag de sportzenders van Viaplay toevoegen aan onze televisiedienst. Op het moment dat wij dit schrijven, hebben we echter geen zekerheid of dit gaat lukken, laat staan of dit voor het eerste raceweekend gaat lukken.  Om die reden verwijzen wij u voor een abonnement op Viaplay door naar Viaplay zelf.  Op de website van Viaplay kunt u eenvoudig zelf een abonnement nemen.

Welke opties zijn er straks allemaal om naar de Formule 1 te kijken.
1) Viaplay: U kunt bij Viaplay een abonnement afnemen voor het gehele Formule 1 seizoen. Een abonnement kost € 13,99 per maand of u kunt gebruik maken van een actie periode van € 99,- per jaar (zolang de actie duurt). Bij Viaplay worden de races voorzien van Nederlands commentaar. Naast de Formule 1 heeft u ook meteen toegang tot alle andere content van Viaplay zoals de Duitse voetbalcompetitie, darten en een heleboel films en series. Kijk hiervoor op de website van Viaplay https://viaplay.com/nl-nl/.

2) F1TVPro: U kunt ook kiezen voor F1TVPro ook een streamingdienst van de Formule 1 organisatie zelf. Hier kijkt u alle races live voor € 7,99 per maand of € 64,99 per jaar. Bekijk de mogelijkheden hiervan op https://f1tv.formula1.com/

3) Formule 1 gratis op TV: Komend seizoen is er ook een aantal races te bekijken op zenders die wel standaard in uw TV pakket zitten. Voor zover wij nu weten, zijn dat:

  • op 24 april de GP van Emilia-Romagna (Italië)  op RTL Duitsland
  • op 3 juli de GP van Groot-Brittannië op RTL Duitsland
  • op 28 augustus de GP van België op België Eén
  • op 4 september de GP van Zandvoort op NPO1
  • op 13 november de GP van Brazilië op RTL Duitsland

    4) Ziggo Sport Totaal: U kunt wel een Ziggo Sport abonnement afsluiten bij Stipte maar dit betreffen geen live races maar wel de samenvattingen en het commentaar van de bekende presentatoren. Een abonnement op Ziggo Sport Totaal kost bij Stipte € 15,00 per maand.

Inhoudsopgave