Een vraag hebben?

Categorieën
< Alle onderwerpen

VLAN Instellingen voor internet en tv verbinding

U krijgt bij ons een modem in bruikleen die door de monteur geinstalleerd wordt of vooraf al juist voor u is ingesteld. Wilt u gebruik maken van een eigen router, dan kan dat natuurlijk ook. Houd er wel rekening mee dat wij geen ondersteuning bieden op het gebruik van eigen apparatuur.

We hebben 2 soorten glasvezelverbindingen. Dit zijn AON verbindingen en PON verbindingen. Dit zijn 2 verschillende technieken en de apparatuur die hiervoor aangesloten moet worden is niet gelijk. Bij een AON verbinding kunt u zelf een router inzetten die ook een glaspoort heeft. Bij een PON verbinding zult u te alle tijde ons PON modem in moeten zetten. Daarachter kunt u echter uw eigen router aansluiten op een ethernet WAN-poort. Het IP-adres dat u krijgt zal dan op uw eigen router worden getermineerd. Elke Stipte verbinding wordt geleverd met één vast IPv4 adres (/32).

Internet en televisie worden op 2 verschillende VLANs aangeboden. Wij adviseren u om het TV-VLAN in uw router in bridge te zetten naar een willekeurige LAN poort van uw router waar u onze in bruikleen gegeven Set-top box op aansluit. Heeft u meeerdere settop-boxen, dan kunt u er een switch tussenzetten (zie voor het type switch deze pagina: https://www.stipte.nl/oks/welke-switch-kan-ik-gebruiken/). Op die manier hoeft u zelf geen IGMP instellingen te beheren, ook al kan dat uiteraard wel.

Let op: De benaming van de instellingen kunnen iets afwijken van wat hieronder staat.

 AONPON
Mode internet dienstDHCPDHCP
VLAN Internet dienst2970
Mode TV dienstDHCPDHCP
VLAN TV dienst4168
IGMP versieIGMPv2IGMPv2
Inhoudsopgave